Instagram did not return a 200.

Ambasador Głosu Seniora

Przewodnicząca Stowarzyszenia „Rodzina Kolpinga w Bochni” została ambasadorem Głosu Seniora (czasopisma dla seniorów i o seniorach) wydawcą którego jest Stowarzyszenie MANKO z Krakowa.
Nasze Stowarzyszenie od wielu lat nieprzerwanie współpracuje z Stowarzyszeniem MANKO                     w zakresie szerokorozumianej aktywizacji i edukacji seniorów.  W tym okresie zrealizowaliśmy wiele wspólnych wydarzeń  adresowanych do seniorów.
Włączamy się do inicjatyw realizowanych przez MANKO m.in. w 2015 roku przystąpiliśmy do programu Ogólnopolska Karta Seniora (prowadzimy punkt wydawania karty seniora oraz Głosu Seniora),  w 2018 nasze stowarzyszenie wydało  bocheńską edycję Ogólnopolskiej Karty Seniora.
W ubiegłym roku przystąpiliśmy do akcji „Solidarni z Seniorami – razem damy radę” wspierając seniorów w trudnym dla nich okresie spowodowanym izolacją z powodu pandemii korornowirusa.