/, klub seniora/„SZTUKA ŻYCIA” działanie „Moja mała ojczyzna – tutaj czuję dobrze i bezpiecznie”

Kolpingowski Klub Seniora w Bochni zaprasza na spacer po pięknych okolicach. Zaplanowaliśmy ciekawą wycieczkę historyczno – kulturowo – krajoznawczą udając się m.in. do opactwa w Staniątkach, najstarszego klasztoru benedyktynek w Polsce, odwiedzimy Pierzchów, gdzie urodził się generał Dąbrowski, bohater naszego hymnu, czy też poczujemy artystyczną atmosferę w Grodkowicach, gdzie znajduje się Dwór Żeleńskich.

Nasz spacer zaplanowaliśmy 13 sierpnia 2018r. (poniedziałek). Spotykamy się w Bochni, w siedzibie Rodziny Kolpinga (ul. Wyspiańskiego 25) o godz.: 8:00.

Prosimy wziąć ze sobą suchy prowiant. My zapewniamy obiad u Rodziny Kolpinga w Niepołomicach. Planowany powrót do Bochni ok. 16:00-17:00

Zapraszamy 6 przedstawicieli Kolpingowskiego Klubu Seniora do wspólnego poznania naszych okolic.

Będzie nam miło gościć Was na ziemi bocheńskiej.

Zgłoszenia należy przesyłać do lokalnego opiekuna do dnia 5.08.2018. Zapewniamy zwrot kosztów podróży do Bochni. Działanie jest realizowane w ramach projektu „Sztuka życia” Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga w Krakowie – Nowym Bieżanowie.

Do zobaczenia! Serdecznie zapraszamy!

Kolpingowski Klub Seniora w Bochni