/, CZAS na UTW, klub seniora, UTW/ruszyła rekrutacja do projektu „Centrum Zintegrowanej Aktywności Seniora na UTW”

Zapraszamy osoby powyżej 60 roku życia do udziału  w projekcie pn. „Centrum Zintegrowanej Aktywności Seniora na UTW” (CZAS na UTW)

Projekt „ CZAS na UTW” skierowany jest do osób po 60 roku życia nieaktywnych zawodowo emerytów, rencistów z terenu miasta i gminy Bochnia oraz pow. bocheńskiego (w szczególności z miejscowości wiejskich). Okres realizacji działań projektowych kwiecień – grudzień 2019

W ramach projektu oferujemy program zajęć obejmujący m.in.: spotkania tematyczne, wycieczki krajoznawcze, wyjścia do teatru i na inne wydarzenia kulturalne oraz wiele innych ciekawych zajęć takich jak zajęcia poprawiające sprawność fizyczną (gimnastka, aerobik). Ponadto: szkolenie komputerowe, warsztaty zdrowego odżywiania, kurs języka obcego oraz możliwość udziału w seminarium poświęconym zagadnieniom związanym z samym procesem starzenia się oraz zagadnieniom związanym z bezpieczeństwem.

By zgłosić się do udziału w projekcie należy osobiście złożyć Formularz Zgłoszeniowy  w siedzibie Stowarzyszenia „Rodziny Kolpinga w Bochni”,  Bochnia, ul. Wyspiańskiego 25 (dolny kościół św. Pawła Ap.). Szczegółowe informacje można uzyskać dzwoniąc pod nr tel.: kom. 888 461 048,          tel. stacjonarny 14/635 11 17

Rekrutacja do projektu trwa do 30 kwietnia b.r. i będzie prowadzona   dwuetapowo.  Etap pierwszy wypełnienie formularza zgłoszeniowego uwzględniającego m.in. wiek i miejsce zamieszkania, po spełnieniu kryteriów formalnych nastąpi drugi etap rekrutacji – rozmowy indywidualne z specjalistą ds. rekrutacji i ewaluacji.

UDZIAŁ W PROJEKCIE JEST CAŁKOWICIE BEZPŁATNY.

Projekt „Centrum Zintegrowanej Aktywności Seniora na UTW” jest współfinansowany ze środków otrzymanych od Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020